Deprecated: Required parameter $themeSectionsFolder follows optional parameter $data in /customers/7/2/6/baekkehuset.dk/httpd.www/Plugin/CustomSection/Widget/CustomSection/Controller.php on line 11 Kennel Bækkehuset
Bækkehuset
- krøller eller ej

Kennel Bækkehuset

 Vi havde kennel i mange år, dvs. den  stod i Helles navn og var ren hobby. Det var opdræt af Golden Retriever og Curly Coated Retriever. 

 De to hunde her er i øvrigt de sidste af egen avl, vi har beholdt, Pepsi og Fitou. Billeder her over har jeg brugt til at illustrere forskellen på de to racers temperament. Desværre dårlig billedkvalitet.

Faktisk har vi (Helle) stadig kennel - dvs. er registreret i DKK (Dansk Kennel Klub) og har dermed retten til at bruge navnet BÆKKEHUSET'S som "fornavn" til vore hvalpe.

Det er mere end 20 år siden, vi havde det sidste kuld. Så der bliver nok ikke flere. Det er en utrolig stor og dejlig oplevelse at opdrætte et hvalpekuld. Men det er også meget dyrt, og man kan ikke være sikker på at få alle hvalpe solgt - specielt af curly coated.

Det kræver også bunker af tid (som vi har) - faktisk en del kræfter og ny viden, hvis man skal sælge hvalpe i dag. Nogle regler er ændret - lige så procedurer for orme-behandling, vaccination, forundersøgelser af tævehunden og dertil eventuelle prøver. For slet ikke at tale om nyere adfærdsforskning, som købere nok ville forvente, at man kendte til. 

På billedet til højre er vores første curly på vej ned af stigen efter at være dirigeret 5 - 6 meter ligeud og så til venstre, derefter op ad stigen til taget på det gamle udhus, hvor der var placeret et råt hønseæg, som hun til sidst afleverer til Helles hånd. Bebbe, som hun kaldtes, blev rednings-hund,  markprøve-hund (med 1. præmie på B-prøve) og aktiv jagthund.

Peter Amhild har taget dette billede (og vist også billedet af Bebbe med ræv).


Da vi fik curly coated - og vores kennelmærke (er det samme som fornavnet på hvalpene,  Bækkehuset's) gik vi op til vores daværende nabo, Bente Oppenheim, der havde et reklamefirma. Hun fik et forslag klar, mens i købte ind i Brugsen i Udby. Vi godtog det første forslag, og bruger det stadig til mange ting - 30 år senere. 

I de år, vi havde hvalpe, havde vi somme tider op til 5 voksne hunde. 

Her er det fra venstre: Gizmo, Pepsi, Bonbon, Fitou og Copy.

Det gælder  her som alle stederne med de gamle billeder, at de ikke er nær så gode på skærmen, som de, der er fotograferet med digitale kameraer!