Bækkehuset
- krøller eller ej

Tidligere Bækkehus-hunde 2

Ny race: Da Lara døde 10 år gammel, havde vi fået vores ny hund i huset. Det var svært at vælge race nummer 2, specielt efter en så afholdt hund som Lara. Men vi turde ikke satse på, at en ny schäferhund ville være bedre til at omgås andre hunde, end vores gamle var. Vi kiggede derfor på de 4 andre retriever-racer. Og så en dag så jeg "Bonny" (Sornum Argo, Curly-han ejet af Jeanette Sams) stå midt på gulvet til en udstilling, og det var bare hunden for mig (Helle). Heldigvis viste det sig, at den race indeholdt det, jeg håbede. 

Der var på den tid meget lidt tro på, at man kunne træne en curly-coated, selv i raceledelsen. På sin vis var det nok godt, at de prøvede at afskrække mig, for det gav mig "blod på tanden". Vi skulle vise dem!

Brugsprøven kom i hus, og vi fortsatte med jagttræning, dvs. apportering (mange gange). Vi fik mange 0-er på officielle og uoffcielle prøver. Til sidst dog en 1. præmie (og vinder af prøven) på raceledelsens første markprøve. Der var ikke mange konkurrenter!

Siden hen lærte hun (og hendes søn Corbiere) at appportere ræv.  Hun og Corbiere blev også redningshunde i Civilforsvaret (alt imens jagttræningen fortsatte).

Corbiere var Hasses hund. Han fik 1. præmie og certifikat på udstillingen ved samme stævne, hvor hans mor vandt markprøven.

Helle havde Bebbe med som apportør på mange jagter. Godt for os var der ikke så mange dygtige apportører på Tuse Næs dengang, som der er nu. Så vi kunne bruges.

Også et par godkendte apporteringsprøver blev bestået af mor og søn. Og til en racedyst - som er en konkurrence mellem mange forskellige jagthunderacer, der afholdes dels på Sjælland og dels i Jylland - blev holdet godkendt: Bebbe, Cobierre og Rebecca (Bebbes søster) med Corbieres hvalpe i maven. Førerne var Helle, Hasse og Tove Hjorth.

Bongo får hvalpe - flere gange - og Bebbe øver sig, til det bliver hendes tur. Faderen til hvalpene skal naturligvis være den første curly, jeg så. Fordi han simpelthen er den bedste!

Man kan nok diskutere, om kombinationen var den rigtige. Men noget godt kom der i alt fald ud af det - bla. Corbiere.

Billederne var fine på papir - desværre lykkes det ikke så tit at få dem lige så gode, når de bliver lavet om til digitale. Det er meget nemmere nu om dage. 

 Lacons Honey Lover - landets smukkeste golden - var far til alle Bongos hvalpe